BOEK | HET LEVEN ZONDER … het eerste jaar

Ik heb Juliette en haar Stichting Félice leren kennen via Instagram door mijn boek “Dag klein ster”, een speciaal babyboek voor ouders van een overleden baby, hierdoor kom ik vaker in aanraking met ouders waarvan hun kindje is overleden. Ik ben haar blijven volgen en zag hoe zij met al haar verdriet en gemis van hun eigen dochter Félice toch zoiets moois voor andere mensen wilden doen.

Ik wil je graag meer vertellen over Stichting Félice en het boek Het leven zonder … een jaar later, geschreven door Juliette Zwaan Zwagemakers.

 

Hoe is Stichting Félice ontstaan?

Op 1 september 2017 is Félice geboren echter snel na haar geboorte werd zij ernstig ziek en is zij op 8 september 2017 gestorven aan de gevolgen van een hersenvliesontsteking. De ouders van Félice hadden geen uitvaartverzekering en hadden voor de komst van Félice alles in huis zo goed mogelijk voorbereid. Slechts een kleine spaarpot voor een kraamfeest was voorhanden. Zij hadden geen rekening gehouden met de hoge kosten van een uitvaart.

Dankzij (financiële) hulp van opa’s en oma’s en vrienden konden Tim en Juliette er een prachtige dag van maken om zo op een mooie manier afscheid te kunnen nemen van hun dochtertje.

Wat doet Stichting Félice?

Stichting Félice helpt ouders om het afscheid van hun kindje zo mooi mogelijk te maken Om ouders te helpen, zal de stichting een bedrag tot 150 euro vergoeden voor een de volgende mogelijkheden:

  • Oplaten van ballonnen
  • Bloemetjes
  • Kistje
  • Bubbels om te proosten op het leven van het kindje
  • Gebakjes
  • Fotograaf
  • Urn
  • Geluidsopname van het afscheid
  • Kosten voor de uitvaartverzorger
  • Daarnaast kunnen ouders altijd kiezen uit een houten diertje of een naamslinger.

Je kunt als ouder van een pas overleden kindje dan een aanvraag indienen via hun website, je kunt hier alle mogelijkheden bekijken.

 

En waar komt het geld vandaan zodat Stichting Félice dit kan blijven doen?

Je kunt hun steunen door een éénmalige of terugkerende donatie te doen maar ook door bijvoorbeeld een prachtige stoffen slinger te kopen en van het boek; Het leven zonder … het eerste jaar gaan de volledige opbrengsten ook naar deze stichting zodat zij andere ouders kunnen helpen een mooier afscheid van hun kindje te bieden.

 

Meer hierover kun je lezen op hun website www.stichtingfelice.nl

Over het boek “Het leven zonder … het eerste jaar”

Ik zag het boek op social media langskomen en stuurde Juliette een berichtje dat mij het een goed idee leek om dit ook op onze site aan te bieden, naast ons Dag Kleine Ster (babyboek voor sterrenkindjes) gewoon omdat ik het zo mooi en dapper vind dat je ondanks je eigen verdriet juist andere toch zo wilt helpen.

Ik heb het eerst zelf gelezen omdat ik op de website niets verkoop waar ik zelf niet 200% kan achterstaan en alles in de shop mij persoonlijk moet raken. Ik heb het in één ruk uitgelezen, nu kan ik snel lezen maar kon het ook gewoon niet weglezen, als mama van drie kinderen besef je dan maar al te goed wat een rijkdom je hebt en hoe kwetsbaar dat kan zijn dus dan raakt het je altijd.

Ik vind Juliette haar schrijfstijl erg prettig, het is soms een beetje op het botte af en daar moest ik stiekem een beetje om lachen want ik kon me daar soms best in vinden maar niemand durft die dingen vaak te zeggen (laat staan schrijven)

Ook soms wat confronterend want ik heb mijzelf ook wel eens schuldig gemaakt aan “verkeerde” opmerkingen die je zegt nadat je hoort dat iemand zijn kindje is overleden, dit boek is echt niet alleen voor ouders van sterrenkindjes maar ook voor hulpverleners en iedereen die graag wat meer zou willen weten hoe je een ouder van een overleden kind kan steunen en dat je er vooral moet zijn (ook al is dat met een “verkeerde” opmerking) want dat is altijd nog beter dan iemand negeren of niet erkennen dat iemand papa of mama is geworden en hun kindje voor hun er nog steeds is en ze het fijn vinden dat hun kindje er mag zijn en hun naam genoemd mag worden. Net als bij elke trotse papa en mama.

Ik vind het dus echt een aanrader voor iedereen en niet alleen omdat je er een mooier mens van kan worden maar ook omdat je hun geweldige stichting ermee steunt en hun hiermee dus andere ouders ook weer kunnen steunen.

Zo maken we een mooi cirkeltje vol met liefde.

IK MAG VAN STICHTING FÉLICE ÉÉN BOEKJE WEG GAAN GEVEN!

Dus spreekt dit boekje jou aan en zou je deze graag willen hebben, laat dan hieronder een reactie achter (hoeft echt geen heel verhaal te zijn als je dat niet wilt natuurlijk) of reageer onder de foto op onze sociale media, uit alle reacties haal ik volgende week 1 winnaar.

 

Wil je niet wachten dan kun je het boekje natuurlijk ook hier bestellen, hij kost € 12,50 exclusief verzendkosten (€ 3,95)