MAAK JE EIGEN UNICORN FUDGE

Simpel en snel dit leuke en vrolijke recept voor échte Unicorn Fudge.

Leuk voor een thema feestje of traktatie, deze mierzoete hapjes maken het helemaal compleet en ze zijn leuk en makkelijk om te maken.

WAT HEB JE NODIG?
  • 2 blikjes gecondenseerde melk
  • 300 gram melkchocolade
  • 300 gram witte chocolade
  • Voedselkleurstof (naar keuze)
  • Sprinkles (naar keuze)
  • Eventueel extra topping zoals mini marshmellows
BEREIDINGSWIJZE

Verwarm het volledige blikje gecondenseerde melk op een laag vuur in een pannetje. Voeg de melkchocolade toe in blokjes en laat langzaam smelten. (Let op want het kan snel verbranden als je even niet oplet!)

Als alles goed is gesmolten en er een plakkerig mengsel overblijft giet je deze in een schaal die je hebt bekleed met bakpapier. Zet dit alvast even in de koelkast zodat het wat af kan koelen en harder wordt.

Voor de bovenste laag begin je opnieuw alleen nu maak je deze met witte chocolade.

Je kunt het een kleur maken direct in de pan. Als je een échte eenhoorn fan bent dan wil je natuurlijk meerdere kleurtjes dus verdeel het mengsel in diverse schaaltjes en maak met behulp van de kleurstofjes de kleuren die je wilt.

Je gooit deze bovenop de melkchocolade bodem die je daarstraks al hebt gemaakt, maak er een mooi kleurig werkje van en meng eventueel met een stokje of achterkant van een lepel de kleurtjes door elkaar.

Hierna begint het echte werk en kun je de leuke sprinkles en eventueel mini marshmallows erop doen, helaas moet je hierna minimaal 2,5 uur wachten (eigenlijk is beter even een nachtje) om hem op te smikkelen.

Mijn persoonlijke tip is om circa 20-30 minuten voor het serveren hem uit de koelkast te halen en in stukjes te snijden.

MAAK JE EIGEN UNICORN FUDGE

Simpel en snel dit leuke en vrolijke recept voor échte Unicorn Fudge.

Leuk voor een thema feestje of traktatie, deze mierzoete hapjes maken het helemaal compleet en ze zijn leuk en makkelijk om te maken.

WAT HEB JE NODIG?
    • 2 blikjes gecondenseerde melk
    • 300 gram melkchocolade
    • 300 gram witte chocolade
    • Voedselkleurstof (naar keuze)
    • Sprinkles (naar keuze)
    • Eventueel extra topping zoals mini marshmellows

    Uiteraard heb je ook een schaal nodig en bakpapier.

    Je haalt ongeveer 24/30 stukjes uit dit recept. Wil je een kleinere portie maken dan kun je ook alles door de helft doen, dus de helft van de gecondenseerde melk met 150 gram chocolade etc.

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm het volledige blikje gecondenseerde melk op een laag vuur in een pannetje. Voeg de melkchocolade toe in blokjes en laat langzaam smelten. (Let op want het kan snel verbranden als je even niet oplet!)

Als alles goed is gesmolten en er een plakkerig mengsel overblijft giet je deze in een schaal die je hebt bekleed met bakpapier. Zet dit alvast even in de koelkast zodat het wat af kan koelen en harder wordt.

Voor de bovenste laag begin je opnieuw alleen nu maak je deze met witte chocolade.

Je kunt het een kleur maken direct in de pan. Als je een échte eenhoorn fan bent dan wil je natuurlijk meerdere kleurtjes dus verdeel het mengsel in diverse schaaltjes en maak met behulp van de kleurstofjes de kleuren die je wilt.

Je gooit deze bovenop de melkchocolade bodem die je daarstraks al hebt gemaakt, maak er een mooi kleurig werkje van en meng eventueel met een stokje of achterkant van een lepel de kleurtjes door elkaar.

Hierna begint het echte werk en kun je de leuke sprinkles en eventueel mini marshmallows erop doen, helaas moet je hierna minimaal 2,5 uur wachten (eigenlijk is beter even een nachtje) om hem op te smikkelen.

Mijn persoonlijke tip is om circa 20-30 minuten voor het serveren hem uit de koelkast te halen en in stukjes te snijden.