ZELF POPCORN MAKEN

Popcorn maak je voortaan gewoon lekker zelf!

Want hoe leuk is het om je eigen popcorn te maken?. Vandaag deel ik met jou deze gezonde snack!

Iedereen kent dat wel ’s avonds met een filmpje op de bank lekker met een bakje popcorn. Ga jij voor zo’n zak die je in de magnetron stopt? Hier zitten ongemerkt meer calorieën dan je denkt. Ga daarom voor de gezonde alternatief en maak je eigen popcorn! Maar wat is dan het verschil?  In pofmaïs zitten heel veel vezels, maar ook het stofje Polyfenolen. Deze antioxidanten (goed voor je!) werken ontstekingsremmers en zorgen dat de vetachtige stoffen (cholesterol etc.) zit niet in de bloedvaten nestelen! De popcorn in een kant en klare zak uit de supermarkt bevatten een grote hoeveelheid suiker of zout waardoor de gezonde eigenschap van het maïs te niet wordt gedaan.

WAT HEB JE NODIG?
  • Popcorn Maïs
  • Olijf- of kokos olie
  • Eventueel spullen om je popcorn op smaak te brengen!
BEREIDINGSWIJZE

Maar hoe maak je het dan simpel zelf?

Dat is heel simpel, in de supermarkt verkopen ze zakjes popcornmaïs, dit is speciale maïs om popcorn mee te maken. Een andere maïs soort is helaas niet geschikt!

Voeg in een pannetje een laagje olijf- of kokos olie toe en voeg hieraan een handje popcorn maïs toe (niet teveel anders heb je straks overal popcorn). Verwarm de pan op een middelhoog vuur en plaats de deksel op de pan.

Na enkele minuten zullen de eerste maïs korrels al gaan poffen. Wanneer het poffen is afgelopen is je popcorn klaar. Let wel op dat je het vuur niet te hoog zet, anders verbranden ze!

De kale popcorn is misschien een beetje smakeloos, maar nu kan je ze pimpen met een smaak naar keuze. Let hierbij wel op dat je dit doet met mate (anders is het niet zo gezond meer!)

Een aantal opties zijn:

  • Boter
  • Paprika poeder
  • Chili poeder (als je van pittig houdt)
  • Zout of zee zout
  • Honing (niet teveel anders krijg je hele plakkerige handen)
  • Italiaanse kruiden
  • Probeer eens wat uit en maak je eigen unieke smaak!

Veel snackplezier!